Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Taupības aizsegā bīda biznesa intereses?
Publicēts 28. maijā, 2009.
Tas, ka krīzes, līdzekļu trūkuma un taupības dēļ tiek ierobežoti visi iespējamie budžeta izdevumi, tai skaitā likvidējot kādas iestādes, atsevišķas iestāžu nodaļas utt., jau vairs nav nekāds pārsteigums vai noslēpums. Ja jau pat līdz 10 000 skolotājiem solās atlaist, tad dažādas nelielas iestādes ar pārdesmit darbiniekiem jau tāds nieks vien ir. Kurš vairs tam īpaši pievērš uzmanību!

Tomēr vakar atdūros pret ļoti „skaistu” ziņu, kas, izskatās, eleganti liecina par to, kādas lietas pie mums tiek „bīdītas” taupības aizsegā un kā prasmīgi „kretīnu meklētāji” spēj izmantot pat visas sabiedrības nelaimes. Vienā no ziņu portāliem bija publicēta informācija, ka līdzās visādām citām iestādēm taisās likvidēt arī inspekciju, kas kontrolē azartspēļu nozari un ka ļoti jau nu izskatās, ka ne jau nejauši izlemts šo iestādi slēgt, bet gan izmantojot krīzi – tāpēc, ka kādam nozares darbonim tā gluži vienkārši traucē.

Jautājums – kāpēc traucē? Vai tāpēc, ka inspekcija šovasar, piemēram, taisās ieviest jaunas prasības spēļu automātiem un tumšie biznesmeņi nevarēs vairs strādāt ar „kreisajām” un īpaši noregulētām programmām, kas nes lielāku peļņu to īpašniekam? Vai tāpēc, ka inspekcija pēdējā laikā sākusi pievērst lielāku uzmanību televīzijas spēlēm un loterijām, kuru organizētāji līdz šim varējuši skraidīt kā peles pa galdu, kamēr neviens neskatās un nekontrolē?

Katrā ziņā kaut kas jau nu šai lietā tīrs nav, jo neba nu šī inspekcija ir tā lielākā līdzekļu tērētāja, taču tās pienākumu „nogriešana” gan tikai veicinās netīro biznesu Latvijā. Nesen pat dzirdēju, ka šī iestāde likvidējusi nelegālu pokera klubu Rīgā, taču – tagad, ja inspekciju likvidē, tādām „izklaides” vietām būs tīrā paradīze! Nebūs, kas pārbauda, kas pieprasa atļaujas vai kas slēdz.

Acīmredzot arī televīzijas spēļu organizētājiem būs lielāka brīvība, ja šo iestādi nolikvidēs – gan jau ne par velti tieši Zelta drudža īpašnieks Jānis Dāvis, kurš vispār, cik zināms, nozarē ir ar ne pārāk labu slavu, atklāti presei arī pateicis, ka ir par inspekcijas likvidāciju un, ja varētu (nez kāpēc liekas, ka tā varēšana nebūt nav tikai vēlējuma formā...), tad labprāt arī lobētu tās slēgšanu.

Žēl, ka taupības aizsegā atsevišķi darboņi mēģina izbīdīt savas intereses un likvidēt biznesa šķēršļus – nedomāju gan, ka valstij galu galā tas būs izdevīgi...


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: